Blue Sky

Det andre albumet til The Core har de kalt “Blue Sky”. “Blue Sky” var en stor suksess som oppnådde syvende plass i rangeringen over de beste albumene i 2007 i følge Jazzwise. Gruppen sitt andre album følger etter publikumssuksessen “Vision” som ble publisert av bandet i 2004. “Blue Sky” er en lett og glad tittel som passer godt til å beskrive musikken inne i albumet. Musikken er generelt sett av den oppstemte typen som gjør deg glad og i godt humør når du nyter den i ro og mak. Bandet har greid å lage en samling av sanger som er fulle av musikk, men som samtidig er relativt glade, rolige og avslappende å lytte til.

I “Blue Sky” albumet har de fire musikerne, Espen Aalberg på trommer, Kjetil Møster på saksofon, Erlend Slettevoll på piano og Steinar Raknes på bass, i tillegg også med seg Nils Olav Johansen som spiller gitar i albumet. Dette er kjent stil fra The Core kvartetten som bruker de fire medlemmene som “kjernen” for musikken og holder musikken fast forankret i jazzsjangeren, samtidig som de inviterer med seg andre musikere, ofte fra andre sjangere for å gi musikken sin spennende innslag av andre typer musikk. Denne tilpasningsdyktigheten og villigheten til å eksperimentere og blande sammen sjangere på nye måter er noe av bakgrunnen for suksessen bandet har hatt så langt.

Siden The Core gav ut sin første album kalt “Vision” har The Core har omtrent kun gitt ut album der de spiller sammen med andre musikere som ikke er medlemmer i bandet. Unntaket på dette er det tredje albumet bandet gav ut i 2007 som de kalte “Office Essentials” der er det til en forandring kun de fire medlemmene som danner kjernen i bandet som opptrer.