Steinar Raknes

Den erfarne kontrabass-spilleren Steinar Raknes fra stammer opprinnelig fra Midsund  der han vokste opp med søsteren Eldbjørg Raknes, som er en kjent Jazzvokalist i Norge. Oppveksten med søsteren ser ut til å ha hatt en svært positiv innvirkning på musikeren ettersom han nå ofte regnes for å være en av samtidens beste bassister i Norge.

Steinar begynte sin karriere veldig tidlig, og han hadde det allerede tidlig klart for seg hva han ønsket å gjøre med sin karriere. Det er kjent  jazzmiljøer at han bare var 15 år gammel da han først begynte med å spille kontrabass, og i tråd med sine planer tok han etter hvert utdanning ved musikkskolen i Kristiansund og gikk så videre på Sund Folkehøgskole der han også studerte musikk.

Neste steg var det som kanskje var det viktigste for karrieren til steinar, for det var da han bestemte seg for å studere på Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. På jazzlinja endte han opp med å etablere bandet The Core sammen med studiekompisene Erlend Slettevoll, Kjetil Møster og Espen Aalberg fra jazzlinja ved NTNU.

I tillegg til suksessen sin med bandet The Core har Steinar også spilt i Trondheim Jazzorkester, i kvartetten BounceTones, i NRK sin “Jazz jorda rundt” sending og i bandet Urban Connection som han også grunnla. Hen har også vært svært aktiv i en rekke andre sammenhenger og band, og han virker for tiden i tillegg som instrumentallærer med kontrabass som spesialitet ved jazzlinja i Trondheim.